Wednesday, February 6, 2008

ABP - Berita Harian and Habib Jewels

Habib Jewels taja RM2.5j
Oleh Nor Azma Laila

ABPBH diiktiraf syarikat korporat

KUALA LUMPUR: Kredibiliti penganjuran Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2007 terbukti diakui syarikat korporat apabila Habib Jewels Sdn Bhd sekali lagi menaja anugerah berprestij itu sebanyak RM2.5 juta dalam bentuk wang tunai dan barang kemas.

Sempena penajaan itu, satu memorandum persefahaman di antara Habib Jewels Sdn Bhd dengan Berita Harian Sdn Bhd (BHSB) ditandatangani, petang kelmarin.

Habib diwakili pengarah urusannya Datuk Meer Habib dan BHSB diwakili Pengarang Kumpulan, Datuk Manja Ismail di ibu pejabat Habib Jewels Sdn Bhd yang berpusat di Ampang Point di sini.

Majlis menandatangani memorandum itu turut diserikan dengan pelancaran Koleksi Habib 2008 yang diperagakan lapan calon finalis ABPBH2007, iaitu Fasha Sanda, Dynaz, Vanidah Imran, Julia Ziegler, Fouziah Ghous, Sheila Rusly, Arash Mohamad dan Azwan Ali.

Hadir sama, Pengarah Eksekutif Habib Jewels Sdn Bhd, Datin Zarida Nordin dan Pengarang Hiburan Berita Harian, Hanizam Abdullah.

Meer berkata, pihak Habib sangat berbesar hati apabila sekali lagi berpeluang untuk menjadi sebahagian dalam acara hiburan terpenting dan paling dinanti-nantikan itu.

"Penajaan ini adalah satu cara kerjasama antara Habib Jewels dan Berita Harian yang pastinya mampu menaikkan prestij koleksi 2008 ini yang dilancarkan sempena ulang tahun Habib Jewels yang ke-50 dan anugerah itu sendiri.

"Selain itu juga, ABPBH juga adalah acara yang memberikan penghargaan kepada penggiat seni dalam mengiktiraf kemahiran seni mereka. Berdasarkan ini, kami berkongsi falsafah yang sama dengan ABPBH dalam membangunkan industri masing-masing berasaskan seni hingga ke tahap lebih tinggi," katanya.

Sementara itu, Manja, berkata jumlah tajaan itu yang terbesar daripada sebuah syarikat dalam sejarah penganjuran ABPBH sejak 1987.

"Bukan mudah mengekalkan reputasi penganjuran majlis anugerah berprestij untuk melewati jangka usia panjang, apatah lagi ABPBH sudah sinonim di kalangan masyarakat dan artis serta acara kemuncaknya ditunggu saban tahun.

"Justeru, penganjur berusaha keras memastikan ABPBH 2007 melakar kenangan sebagai acara hiburan yang lebih baik berbanding penganjurannya pada tahun terdahulu dalam semua aspek," katanya.

www.bharian.com.my/Current_News/

No comments: