Friday, September 25, 2009

Julia gementar sambut Syawal

http://mstar.com.my

SETIAP individu pasti mempunyai cara tersendiri menyambut lebaran yang tiba. Tetapi bagi pelakon, Julia Ziegler, dia mengatakan agak gementar pada hari raya tahun ini. Mengapa Julia gementar?

Menurut Julia, hari raya pada tahun ini amat berlainan baginya kerana kakaknya, Melissa, yang menetap di Amerika Syarikat pulang beraya di Malaysia setelah lima tahun tidak beraya bersamanya dan membuatkan dia gementar.

"Raya tahun ini sangat istimewa, pada mulanya saya agak gementar untuk beraya dengan kakak saya kerana sudah lama dia tidak pulang ke Malaysia.

"Tetapi bila sudah berjumpa dia, saya rasa lega dan tidak sabar untuk beraya dengannya. Persiapan yang saya buat juga agak lebih pada tahun ini kerana kepulangannya memang saya nanti," kata pelakon berusia 25 tahun ini.

Apakah persiapan yang telah dilakukan oleh Julia untuk menyambut kepulangan kakaknya?

Julia mengatakan dia telah membeli sepasang baju raya untuk kakaknya, malah turut membuat beberapa jenih kuih raya untuk disajikan kepada kakaknya.

"Saya ada beli sepasang baju raya untuk kakak saya selain dua set baju raya untuk saya. Selain itu saya ada buat kuih raya untuk kakak saya.

"Antara kuih yang saya buat adalah coklat chips, coklat rice dan biskut tart," jelas Julia.

Ditanya mengapa Julia hanya membeli dua set baju raya, dia mengatakan tidak mahu melakukan pembaziran kerana masih banyak bajunya yang masih boleh dipakai.

"Saya hanya beli dua set baju raya kerana baju raya tahun lepas masih elok dan boleh dipakai lagi... saya kalau boleh nak elakkan pembaziran.

"Kalau yang elok tu saya akan terus guna dan yang saya tidak mahu guna lagi saya akan sedekahkan kepada anak-anak yatim," ujar Julia yang beraya di Kampung Baru bersama keluarganya tahun ini.

Julia turut memberitahu dia akan ke Amerika Syarikat menghantar kakaknya pulang dan akan berada di sana selama sebulan.

"Selepas seminggu beraya dengan kakak di Malaysia, saya akan hantar kakak saya ke Amerika dan akan berada di sana selama sebulan.

"Saya akan bawa daddy sekali kerana kesian kat dia, dah lama dia tidak jumpa keluarga dia di sana jadi ada kesempatan, saya bawa daddy sekali," kata Julia.

Pastinya Julia amat gembira pada raya tahun ini kerana dapat beraya bersama dengan kakaknya yang telah lama tidak pulang ke Malaysia dan Julia memang amat rapat dengan kakaknya itu.


Link

No comments: